به گزارش مهر، خشکی و کمبود منابع آب معضلی است که هر روز بیشتر از قبل گریبان جهانیان را میگیرد و کشاورزی به عنوان منبع اصلی تولید مواد غذایی، یکی از آسیب پذیرترین بخشها در مقابل این پدیده جهانی است.
در این راستا دانشمندان از سراسر دنیا به دنبال راههایی هستند تا با حداقل استفاده از آب، بهره گیری بیشتر و موثرتری انجام دهند و به این ترتیب اصطلاحاً کارآیی مصرف آب را بالا ببرند. از این رو توجه ویژهای به روشهایی که موجب مقاومت گیاهان در برابر خشکی و کم آبی میشود، گردیده است.
نتایج یک پژوهش توسط محققین کشورمان در دانشگاه شهید چمران اهواز نشان میدهد که خیساندن بذر گیاهان زراعی مختلف در آب و یا محلولهای متفاوت دیگر، میتواند پس از رویش آنها، مقاومت به خشکی را در آن گیاهان القا کرده و باعث شود علیرغم کم بودن آب، عملکرد و محصول قابل توجهی تولید کند.
در این میان محلول کلرید پتاسیم (نمک پتاسیم) با ایفای نقشی ویژه به عنوان یکی از مؤثرترین مواد شناخته شده است.